FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan potres izazvao paniku na istoku Indonezije

DŽAKARTA, 19. veljače 2005. (Reuters) - Snažan potres jakosti 6.9stupnjeva po Richteru pogodio je u subotu ujutro područje otokaSulawesi, na istoku Indonezije, izazivajući paniku od mogućegtsunamija među stanovnicima priobalja, koji su sigurnost potražili uvišim područjima.
DŽAKARTA, 19. veljače 2005. (Reuters) - Snažan potres jakosti 6.9 stupnjeva po Richteru pogodio je u subotu ujutro područje otoka Sulawesi, na istoku Indonezije, izazivajući paniku od mogućeg tsunamija među stanovnicima priobalja, koji su sigurnost potražili u višim područjima.

Indonezijska Meteorološka i geofizička agencija u Džakarti objavila je da je potres bio dovoljno jak da izazove žrtve, materijalne štete ili tsunami, iako za sada nema izviješća o stradalima ili velikim valovima.

"Tsunami je moguća situacija", rekao je dužnosnik agencije Rachmat Trionu, navodeći da je potres zabilježen u oko 08:00 sati po lokalnom vremenu s epicentrom oko 70 km jugozapadno od otoka Butona, na 33 km ispod morske površine.

Na jednom dijelu otoka Butona, žene i djeca su pobjegli na obližnje brežuljke, izvijestio je indoenzijski radio El Shinta.

Nakon potresa jakosti 9 stupnjeva po Richteru, koji je 26. prosinca pogodio Sumatru, razorni tsunami je u Indoneziji i okolnim zemljama na Tihom oceanu odnio, kako se strahuje, oko 300 tisuća žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙