FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 35. planinarski Križni put

VUKOVAR,13. ožujka 2005.(HINA) - Koncelebriranim misnim slavljem kojeje u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio pomoćnibiskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić u Vukovaru je večeraszavršio 35. planinarski Križni put od Vinkovaca do Vukovara, koji jepod geslom "Evo me, mene pošalji" u subotu i nedjelju organiziralaudruga "Ekosspiritus" iz Samobora.
VUKOVAR,13. ožujka 2005.(HINA) - Koncelebriranim misnim slavljem koje je u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić u Vukovaru je večeras završio 35. planinarski Križni put od Vinkovaca do Vukovara, koji je pod geslom "Evo me, mene pošalji" u subotu i nedjelju organizirala udruga "Ekosspiritus" iz Samobora.

"Put kojim ste prošli na ovome Križnom putu predstavlja svjedočanstvo mučeništva i stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu", rekao je biskup Đuro Hranić.

Pozvao ih je da iskustva i doživljaje s Križnog puta od Vinkovaca do Vukovara ponesu i prenesu u svoje obitelji i domove.

U Križnom putu s 14 postaja, u crkvama u Vinkovcima, Ceriću, Nuštru, Tordincima i Vukovaru te kod križeva u poljima od Vinkovaca do Vukovara i mjestu masovne grobnice u Tordincima, sudjelovalo je, prema procjeni organizatora, oko 800 mladih vjernika iz Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon misnoga slavlja mladež je bila i na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, gdje je pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. Đuro Hranić vodio molitvu za žrtve, ratne stradalnike i sve one koji su u nevolji te za mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙