FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rascjep u anglikanskoj crkvi zbog biskupa homoseksualca

ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Poglavari iz 38 anglikanskih crkavau svijetu prvi su put službeno objavili rascjep u zajednici zbogzaređenja aktivnog biskupa homoseksualca u Sjedinjenim Državama,javlja u petak ABC News.
ZAGREB, 25. veljače 2005. (Hina) - Poglavari iz 38 anglikanskih crkava u svijetu prvi su put službeno objavili rascjep u zajednici zbog zaređenja aktivnog biskupa homoseksualca u Sjedinjenim Državama, javlja u petak ABC News.

Aglikanski primasi i nadbiskupi su na sastanku u Sjevernoj Irskoj zatražili od američkih i kanadskih crkava da se povuku iz anglikanskog savjetodavnog vijeća na tri godine.

Američki i kanadski poglavari pozvani su da objasne imenovanje aktivnog homoseksualca Genea Robinsona za biskupa u Sjedinjenim Državama i blagosiljanje istospolnih brakova u Kanadi, te im dali trogodišnji rok da se usklade s tradicionalnim propisima Anglikanske crkve koja ima 77 milijuna pripadnika. U protivnom prijeti im izopćenje, upozoreno je na kriznom sastanku u Sjevernoj Irskoj.

Nekoliko tradicionalnih crkava već je djelomično prekinulo odnose s američkom anglikanskom crkvom, no u četvrtak navečer rascjep je i službeno objavljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙