FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: počeo 35. planinarski križni put za mlade

VINKOVCI,12. ožujka(HINA) - Pod geslom "Evo me, mene pošalji" uorganizaciji Udruge "Ekosspiritus" iz Samobora, oko 700 vjernika izčetrdesetak župa Zagrebačke nadbiskupije sudjeluje danas i sutra na35. planinarskom križnom putu mladihVinkovci-Nuštar-Tordinci-Marinci-Bogdanovci-Vukovar u Đakovačkoj isrijemskoj biskupiji.
VINKOVCI,12. ožujka(HINA) - Pod geslom "Evo me, mene pošalji" u organizaciji Udruge "Ekosspiritus" iz Samobora, oko 700 vjernika iz četrdesetak župa Zagrebačke nadbiskupije sudjeluje danas i sutra na 35. planinarskom križnom putu mladih Vinkovci-Nuštar-Tordinci-Marinci-Bogdanovci-Vukovar u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji.

Prva postaja Planinarskog križnog puta molila se u crkvi Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima odakle su sudionici križnoga puta pješice krenuli prema crkvi Sv. Josipa u vinkovačkom gradskom naselju Mala Bosna.

Treća postaja je u crkvi Sv. Katarine u Ceriću, četvrta u crkvi Sv. Duha u Nuštru, peta podnio križa kraj nuštarskog dvorca, a šesta podno križa na ulazu u Tordince. Sedma će se moliti u crkvi Presvetoga Trojstva u Tordincima.

U nedjelju, drugoga dana Planinarskog križnog puta, ispred mjesta masovne grobnice u Tordincima molit će se osma postaja križnog puta, deveta u Marincima, deseta u polju između Marinaca i Bogdanovaca, jedanaesta u Bogdanovcima, dvanaesta u crkvi Kraljice mučenika u Vukovaru, trinaesta u Grkokatoličkoj crkvi Krista Kralja u Vukovaru a četrnaesta u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

(Hina) xzdraz ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙