FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 12. ožujka 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

DUBROVNIK - U dubrovačkom hotelu Excelsior danas je počeo Rose Roth seminar koji po drugi put u posljednje četiri godine u Dubrovniku organiziraju Hrvatski sabor i Parlamentarna skupština NATO-a. Trodnevni seminar s temom "Ususret euroatlantskim integracijama: napredak i izazovi u jugoistočnoj Europi" okupio je oko 150 sudionika, parlamentarce iz EU-a i predstavnike NATO-a, među kojima je i predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Pier Lellouche. Skup je otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić koji je istaknuo da Hrvatska u vanjskoj, sigurnosnoj i unutarnjoj politici dosljedno i transparentno ističe svoje strateške prioritete - ulazak u EU i NATO, razvijanje dobrosusjedskih odnosa, regionalna suradnja i suradnja s demokratskim zemljama svijeta u cilju osiguranja stabilnosti u cijeloj regiji.

SINJ - Prvi put nakon dvije godine, od kada se Zapovjedništvo i veći dio Središta za obuku pješaštva iz Sinja preselilo u Šibenik, u Sinju je ovogodišnji naraštaj ročnika Hrvatske vojske iz četiri bojne stacionirane u Sinju, Šibeniku, Divuljama i Benkovcu, dao svečanu prisegu. Svečanosti su uz rodbinu i prijatelje ročnika bili nazočni predstavnici grada Sinja i drugih jedinica lokalne samouprave cetinskog kraja, Županije splitsko-dalmatinske, braniteljskih udruga, katoličke crkve i dr. U ime Zapovjedništva za obuku pješaštva HV-a ročnike je pozdravio pukovnik Stjepan Nižić, a u ime načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Mate Obradović.

VINKOVCI - U sportskoj dvorani "Lenije" u Vinkovcima danas je otvoren dvodnevni Sajam pčelarskih proizvoda i opreme za pčelarstvo na kojem sudjeluje 40-tak izlagača iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Bugarske. Sajam je otvorio gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, a pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Bračić ocijenio je da Hrvatska ima mogućnosti i uvjete za utrostručenje pčelarske proizvodnje. EU godišnje uvozi oko 200.000 tona meda, pa bi Hrvatska relativno lako mogla svoj visokokvalitetan med plasirati na to tržište.

VINKOVCI - Pod geslom "Evo me, mene pošalji" u organizaciji Udruge "Ekosspiritus" iz Samobora, oko 700 vjernika iz četrdesetak župa Zagrebačke nadbiskupije sudjeluje danas i sutra na 35. planinarskom križnom putu mladih Vinkovci-Nuštar-Tordinci-Marinci-Bogdanovci-Vukovar u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji. U nedjelju, drugog dana Planinarskog križnog puta, ispred mjesta masovne grobnice u Tordincima molit će se osma postaja križnog puta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙