FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush će se sastati s ukrajinskim predsjednikom Juščenkom

WASHINGTON,11. ožujka(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush će seu travnju u Washingtonu susresti s ukrajinskim predsjednikom ViktoromJuščenkom kako bi razgovarali o jačanju strateških veza između dvijuzemalja, priopćila je u petak Bijela kuća.
WASHINGTON,11. ožujka(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush će se u travnju u Washingtonu susresti s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom kako bi razgovarali o jačanju strateških veza između dviju zemalja, priopćila je u petak Bijela kuća.

Bush i Juščenko će 4. travnja imati sastanak i radni ručak u Bijeloj kući, rekao je u priopćenju Bushov glasnogovornik Scott McClellan.

McClellan je rekao kako će dvojica predsjednika razgovarati o tome kako "Ukrajina i Sjedinjene Države mogu ojačati rad kao strateških partnera na nizu pitanja, uključujući potporu napretku slobode i demokracije u istočnoj Europi i na širem području Bliskog istoka te suradnji na neširenju oružja".

Napominjući kako je Juščenkova pobjeda na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u Ukrajini označila pobjedu demokracije i prekretnicu u povijesti slobode McClellan je rekao da Bush očekuje čuti o Juščenkovim planovima za produbljavanje demokratskih i ekonomskih reformi i "uključivanje Ukrajine u globalnu ekonomiju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙