FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Europska jezična mapa za odrasle

RIJEKA,11. ožujka 2005.(Hina) - Prvo hrvatsko petojezično izdanjeEuropske jezične mape za odrasle (European Language Portfolio forAdults) predstavljeno je danas u primorsko-goranskoj Gospodarskojkomori.
RIJEKA,11. ožujka 2005.(Hina) - Prvo hrvatsko petojezično izdanje Europske jezične mape za odrasle (European Language Portfolio for Adults) predstavljeno je danas u primorsko-goranskoj Gospodarskoj komori.

Europsku jezičnu mapu izdala je Zajednica za strane jezike pri Hrvatskoj gospodarskoj komori na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom jeziku. Cilj je uvesti Europsku jezičnu mapu u škole stranih jezika i stvoriti uvjete za približavanje standardima učenja stranih jezika u Europskoj uniji.

Mapa je dokument Europskog vijeća, a izradile su je europske ustanove The European Association for Quality Language Services (EAQUALS) i The Association of Language Testers in Europe (ALTE) da bi se dobili zajednički standardi na svim razinama učenja i ispitivanja znanja stranih jezika.

Poslodavcima mapa omogućuje uvid u jezičnu kompetenciju zaposlenika, a može poslužiti za određivanje jezičnih vještina potrebnih za određeno radno mjesto te za usavršavanje zaposlenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙