FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Sve više djece školuje se na hrvatskom

SUBOTICA, 15. veljače 2005. (Hina) - Broj prvašića koji se školuju nahrvatskom jeziku u vojvođanskim osnovnim školama povećan je u odnosuna prošlu godinu za 55 posto, navodi se među ostalim u izvješćupokrajinskog Tajništva za obrazovanje koje je u utorak objavionovosadski Radio 021.

SUBOTICA, 15. veljače 2005. (Hina) - Broj prvašića koji se školuju na hrvatskom jeziku u vojvođanskim osnovnim školama povećan je u odnosu na prošlu godinu za 55 posto, navodi se među ostalim u izvješću pokrajinskog Tajništva za obrazovanje koje je u utorak objavio novosadski Radio 021.

Nastavu na hrvatskom jeziku u Vojvodini od ove školske godine pohađa preko 130 djece, za 40 više nego prethodne.

Osim učenika u općini Subotica koji nastavu prate u cijelosti na hrvatskom jeziku još oko 300 djece u Subotici, Somboru i Sonti sluša predmet "Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture".

Povećanje broja učenika u odnosu na prošlu školsku godinu, osim na hrvatskom jeziku, zabilježen je u nastavi koja se odvija na slovačkom i rusinskom jeziku.

Smanjenje broja učenika zabilježen je u mađarskoj zajednici koja je najbrojnija nacionalna manjina u Vojvodini.

Prema procjenama pokrajinskog tajništva, u cijeloj Vojvodini upisano je 10 posto polaznika manje nego što je u osnovnim, srednjim školama i fakultetima bilo slobodnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙