FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Još uvijek moguće naći formulu za početak pregovora

MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stipe Mesićocijenio je u četvrtak u Madridu da još postoji mogućnost da sepronađe formula koja bi Hrvatskoj omogućila da s Europskom unijompočne pregovore o članstvu unatoč zamjerkama zbog nepotpune suradnje sHaškim sudom (ICTY).
MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stipe Mesić ocijenio je u četvrtak u Madridu da još postoji mogućnost da se pronađe formula koja bi Hrvatskoj omogućila da s Europskom unijom počne pregovore o članstvu unatoč zamjerkama zbog nepotpune suradnje s Haškim sudom (ICTY).

"Mislim da možemo naći formulu prema kojoj bi bili zadovoljni svi, mi da još obavimo određene korake, a Europa da nas primi u svoj krug, da počnu pregovori", rekao je Mesić nakon sastanka s luksemburškim premijerom Jean-Claudeom Junckerom, trenutačno predsjedavajućim Europske unije.

Dio članica EU s Velikom Britanijom na čelu želi odgodu pregovora zakazanih za 17. ožujka jer Hrvatska nije ispunila svoju obvezu lociranja i izručenja haškoga optuženika generala Ante Gotovine ICTY-u.

U razgovoru s Junckerom razmatrani su koraci koji bi omogućili rješavanje tog problema, rekao je Mesić.

"Kako će to ići, to ćemo znati u narednih nekoliko dana", rekao je Mesić.

Predsjednik Republike završio je svoju današnju seriju bilateralnih sastanaka u sklopu sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji o terorizmu razgovorom s bivšim slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom s kojim je razmotrio stanje u regiji i bilateralna pitanja.

Mesić se također sastao s predsjednikom Švicarske konfederacije Samuelom Schmiedom, a prethodno i s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, španjolskim premijerom Jose Zapaterom te s njemačkim i francuskim ministrima vanjskih poslova Joschkom Fischerom i Michelom Barnierom.

(Hina) xrt ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙