FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO pretražio kuću bivšeg vojnog policajca kod Sarajeva

SARAJEVO,11. ožujka(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni iHercegovini pretresli su u petak kuću bivšeg časnika vojne policijevojske bosanskih Srba Branimira Maunage.
SARAJEVO,11. ožujka(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini pretresli su u petak kuću bivšeg časnika vojne policije vojske bosanskih Srba Branimira Maunage.

Kako je priopćeno iz stožera NATO-a u Sarajevu, operacija koja je izvedena u okolici glavnog grada BiH uz potporu lokalne policije bila je dio napora usmjerenih na prikupljanje informacija o osobama optuženim za ratne zločine.

"To je druga pretraga privatne kuće u ovom tjednu pod vodstvom NATO-a i to jasno pokazuje našu odlučnost da lociramo optužene za ratne zločine koji su još na slobodi", stoji u priopćenju.

Početkom tjedna, također u dijelu Sarajeva koji se nalazi na teritoriju Republike Srpske, pretražena je kuća Milice Avram, sestre haaškog bjegunca Ratka Mladića.

Stožer NATO-a nije objavio potankosti o Maunagi no lokalni mediji navode kako je riječ o osobi koja je tijekom rata bila pripadnikom posebnih postrojbi vojne policije zaduženih za zaštitu članova Glavnog stožera Vojske Republike Srpske (VRS).

Prema istom izvoru, pripadnici NATO-a iz Maunagine kuće po završetku pretrage odnijeli su nekoliko kutija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙