FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka mobilizirana zbog opasnosti od poplava

ATENA, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Grčke su se vlasti mobilizirale učetvrtak zbog opasnosti od poplava u sjeveroistočnoj pokrajiniTrakiji, na granici s Turskom i Bugarskom, gdje je razina rijeke Evrosdosegla najviši vodostaj u posljednjih 50 godina, objavilo jeministarstvo unutarnjih poslova.
ATENA, 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Grčke su se vlasti mobilizirale u četvrtak zbog opasnosti od poplava u sjeveroistočnoj pokrajini Trakiji, na granici s Turskom i Bugarskom, gdje je razina rijeke Evros dosegla najviši vodostaj u posljednjih 50 godina, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Problem je izazvala Bugarska kada je u rijeku usmjerila "pet puta veću količinu vode od maksimalno dogovorene" u bilateralnom sporazumu i prijeti opasnosti od poplava iz dvaju umjetnih jezera nakon "jakih kiša i naglog topljenja snijega", navodi se u priopćenju.

Vlasti su upozorile stanovništvo da mora biti spremno na evakuaciju. Brojne jedinice vojske su stavljene u stanje pripravnosti i u regiju je poslana oprema za evakuaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙