FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Karamanlis u posjetu zapadnom Balkanu

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska još mora mnogo toga učinitikako bi uvjerila svijet da je prevladala nacionalističko naslijeđe izdevedesetih godina, ocjenjuje grčki list Kathimerini najavljujućiposjet grčkog predsjednika Costasa Karamanlisa Zagrebu, Beogradu iPrištini.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska još mora mnogo toga učiniti kako bi uvjerila svijet da je prevladala nacionalističko naslijeđe iz devedesetih godina, ocjenjuje grčki list Kathimerini najavljujući posjet grčkog predsjednika Costasa Karamanlisa Zagrebu, Beogradu i Prištini.

Grčki premijer Karamanlis u srijedu kreće u dvodnevni posjet balkanskim zemljama te će nakon Zagreba nastaviti put prema Beogradu i Prištini, navodi list.

Hrvatska koja je gospodarski naprednija od Rumunjske i Bugarske, koje su kandidati za članstvo u Europskoj uniji, još uvijek treba mnogo toga učiniti kako bi uvjerila svijet da je prevladala tvrdolinijaški nacionalizam koji je naslijeđe njenog rata za neovisnost od Jugoslavije, ocjenjuje list i predviđa da je, s obzirom da će Karamanlis biti u Zagrebu samo nekoliko sati, "dvojbeno da će moći uvjeriti hrvatske čelnike da predaju ratne zločince".

Karamanlis će vjerojatno reći da će se sve zemlje jugoistočne Europe moći pridružiti Europskoj uniji ako se reformiraju, predviđa list. U Beogradu će glavna tema razgovora premijera Karamanlisa biti Kosovo i njegova budućnost, najavljuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙