FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tribina o kardinalu Franji Kuhariću

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na tribini "Hrvatsko slovo uživo"večeras su u Zagrebu o blagopokojnom uzoritom kardinalu FranjiKuhariću povodom obljetnice njegove smrti govorili generalni vikarZagrebačke nadbiskupije mons. Vladimir Stanković, profesor fraBoneventura Duda i Milan Vuković.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na tribini "Hrvatsko slovo uživo" večeras su u Zagrebu o blagopokojnom uzoritom kardinalu Franji Kuhariću povodom obljetnice njegove smrti govorili generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije mons. Vladimir Stanković, profesor fra Boneventura Duda i Milan Vuković.

Monsinjor Stanković je govorio o posjetima kardinala Kuharića hrvatskom iseljeništvu u Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Africi, Južnoj Americi i Sjevernoj Americi.

O ovim pohodima objavljene su i knjige, a zadnja je posvećena kardinalovu pohodu hrvatskim iseljenicima u Kanadi i Sjedinjenim Državama, napomenuo je Stanković i dodao kako se nada da će pisani materijali o kardinalu Kuhariću za razliku od onih o kardinalu Šeperu biti cjelovito objavljeni.

Dnevnici kardinala Šepera misteriozno su nestali, rekao je mons. Stanković i dodao kako bi se i to moglo riješiti jer su još živi ljudi koji bi o njegovim dnevnicima mogli nešto znati.

Kardinal Kuharić je za života bio sveti čovjek, napomenuo je Stanković i dodao kako se zasigurno u okrilju Božje svjetlosti nalazi zajedno s kardinalom Stepincem.

Duda je govorio o novinskim napisima nakon smrti kardinala Kuharića koji su naglašavali kardinalov sveti život i zasluge u Crkvi i hrvatskom narodu.

Vuković je napomenuo kako govoriti o kardinalu Kuhariću znači govoriti o propovjedniku pobjede dobra nad zlom.

Zagrebački nadbisup i kardinal Franjo Kuharić rođen je 15. travnja 1919. a preminuo 11. ožujka 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙