FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predan zemljovid miniranosti karlovačke županije

KARLOVAC, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja Hrvatskogcentra za razminiranje Mirko Ivanušić predao je danas u Karlovcužupanu Nedjeljku Strikiću i općinskim i gradskim načelnicima Zemljovidminiranosti Karlovačke županije.
KARLOVAC, 10. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Mirko Ivanušić predao je danas u Karlovcu županu Nedjeljku Strikiću i općinskim i gradskim načelnicima Zemljovid miniranosti Karlovačke županije.

Karlovačka županija je sa 124 četvorna kilometra miniranosti jedna od najonečišćenijih županija, pa je po prijedlogu nacionalnog programa protuminskog djelovanja, koji je ovih dana dostavljen Vladi i uskoro bi trebao ući u saborsku proceduru, predviđeno financiranje 43 projekta vrijedna 25 milijuna kuna. Bude li prihvaćen Nacionalni program i osiguran novac, Karlovačka bi županija bila potpuno čista od mina do 2009.

Od ukupno 17 gradova i općina u Županiji minski je sumnjivo 14 jedinica lokalne samouprave i svima su predane za sada najpreciznije zemljovide miniranosti, po kojima se može pregledati je li postavljenih 570 ploča upozorenja minske opasnosti dostatno te pratiti uklanjaju li se i koliko su vidljive, kako više ne bi bilo stradanja u označenim minskim poljima, rekli su Ivanušić i Strikić.

Po prijedlogu nacionalnog programa protuminskog djelovanja za razdoblje 2005. - 2009. trebalo bi osigurati ukupno 3,2 milijarde kuna, od toga polovicu iz državnog proračuna, a polovicu iz sredstava javnih poduzeća, zajma Svjetske banke, predpristupnih fondova EU-a i darovnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙