FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest-Ispravak naslova HNA3329- Ferenčak: Zahtjev da mi se skine imunitet....

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na zamolbu iz HNS-a molimokorisnike da isprave naslov vijesti HNA3329- FERENČAK: ZAHTJEV DA MISE SKINE IMUNITET POLITIČKI JE PRITISAK PRED IZBORE, koji ne odgovoranavodima iz teksta.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na zamolbu iz HNS-a molimo korisnike da isprave naslov vijesti HNA3329- FERENČAK: ZAHTJEV DA MI SE SKINE IMUNITET POLITIČKI JE PRITISAK PRED IZBORE, koji ne odgovora navodima iz teksta.

Novi naslov glasi: FERENČAK: ŽDO PRIJE IZVIJESTIO MEDIJE NEGO MENE O ZAHTJEVU DA MI SE SKINE IMUNITET

Vijest ponavljamo u cijelosti:

FERENČAK: ŽDO PRIJE IZVIJESTIO MEDIJE NEGO MENE O ZAHTJEVU DA MI SE SKINE IMUNITET

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) -HNS-ov saborski zastupnik Srećko Ferenčak priopćio je danas da će osobno zatražiti da mu se skine zastupnički imunitet, a činjenicu da je o zahtjevu za skidanje imuniteta zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo prije izvijestilo medije nego njega osobno, Ferenčak smatra dokazom "nevjerojatnoga političkog pritiska pred izbornu kampanju".

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je, naime, danas od Hrvatskog sabora da Ferenčaku skine imunitet, kako bi protiv njega i direktora Hrvatskog nanbudo instituta Petra Turkovića pokrenulo kazneni progon zbog osnovane sumje u nezakonitosti u preprodaji gradskog zemljišta, na kojoj su obojica navodno zaradili višemilijunske iznose.

"Smatram indikativnim da je Državno odvjetništvo tu odluku u pisanom obliku dostavilo prvo medijima, a da ja osobno do sada o tome nisam dobio nikakvu obavijest", stoji u priopćenju kojim je Ferenčak reagirao na zamolbu novinara da komentira zahtjev državnog odvjetništva.

Ocjenjujući da je riječ o političkom pritisku zbog predstojećih lokalnih izbora, Ferenčak najavljuje da će se osobno zauzeti da mu se skine imunitet.

"Time ću konačno dokazati svoju nevinost i zaustaviti medijsku hajku", ističe Ferenčak u priopćenju.

(Hina) xibob/pp yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙