FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Štrajk u "Konstruktoru" otkazan; isplaćene plaće za prosinac

RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Radnici građevinskog poduzeća"Konstruktor" d.d. primili su plaće za prosinac, pa je štrajk,najavljen za 14. ožujka, otkazan, doznaje se danas iz podružniceSindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) u tom poduzeću.
RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Radnici građevinskog poduzeća "Konstruktor" d.d. primili su plaće za prosinac, pa je štrajk, najavljen za 14. ožujka, otkazan, doznaje se danas iz podružnice Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH) u tom poduzeću.

Plaće za siječanj trebale bi, na osnovi obavljenih razgovora s Upravom, također uskoro biti isplaćene, rekao je danas povjerenik SGH-a u "Konstruktoru" Mile Zečević.

Štrajk radnika građevinskog poduzeća "Konstruktor" d.d. sindikat je, zbog neisplaćenih plaća, bio najavio za 14. ožujka.

Radnici "Konstruktora" do početka ožujka nisu primili tri mjesečne plaće. K tomu, prema programu Uprave, od oko 230 radnika njih 56 bit će određeno kao višak. Iz Nadzornog odbora "Konstruktora" isticali su da prekobrojni radnici neće biti otpušteni bez programa zbrinjavanja, odnosno dok se ne osigura novac za otpremnine.

U sindikatu, pak, smatraju da su na popisu viška radnici koji su tužili poslodavca da ne izvršava obveze po Kolektivnom ugovoru. Po navodima iz sindikata, stanje u tom poduzeću vrlo je teško, plaće se ne isplaćuju redovito, nisu isplaćeni ni dodatci na plaće, jubilarne nagrade i otpremnine, pa je oko 50 radnika podnijelo tužbe protiv poslodavca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙