FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog štrajka otkazana premijera u milanskoj Scali

RIM, 4. ožujka 2005. (Hina) - U čuvenoj milanskoj Scali neće se, zbogštrajka djelatnika, u petak navečer održati premijera baleta "Europa".
RIM, 4. ožujka 2005. (Hina) - U čuvenoj milanskoj Scali neće se, zbog štrajka djelatnika, u petak navečer održati premijera baleta "Europa".

Sindikat djelatnika ove svjetski poznate operne kuće, od glazbenika u orkestru do radnika na pozornici, najavio je štrajk za sve buduće premijere ako se stanje u kazalištu ne izmijeni.

Za slijedeći tjedan u talijanski Parlament su pozvani gradonačelnik Milana Gabriele Albertini, bivši direktor Scale Carlo Fontana, sadašnji direktor Mauro Meli, glazbeni direktor, dirigent Riccardo Muti i predstavnici sindikata.

Koncem veljače je smijenjen direktor Fonana, koji je ušao u otvoreni sukob s Mutijem. Za novog direktora je, na prijedlog Mutija, postavljen dosadašnji direktor kazališta u Cagliariju, Mauro Meli.

Djelatnici u Scali, međutim, ne slažu se s takvom smjenom i traže pojašnjenja. Također traže javno zauzimanje stajališta Mutija, koji bi, po mišljenju glazbenika, trebao biti uz orkestar, a ne uz upravu.

Stanje u Scali je dosta napeto, a štrajk djelatnika, zbog kojeg se neće održati balet "Europa", samo podcrtava krizu odnosa u svjetskom opernom hramu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙