FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Kosovo je dio Srbije i Crne Gore

PRIŠTINA, 13. veljače 2005. (Hina) - "Kosovo je dio Srbije i Crne Gorene samo po našem pravu, nego i po međunarodnome", izjavio jesrbijanski predsjednik Boris Tadić u nedjelju u srpskom selu Šilovo,tijekom posjeta Kosovu.
PRIŠTINA, 13. veljače 2005. (Hina) - "Kosovo je dio Srbije i Crne Gore ne samo po našem pravu, nego i po međunarodnome", izjavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić u nedjelju u srpskom selu Šilovo, tijekom posjeta Kosovu.

"To je moje stajalište u Beogradu i na Kosovu, u Prištini, Šilovu i kamo god budem dolazio", kazao je Tadić okupljenima, dodajući da je došao na Kosovo kako bi svjetskoj javnosti skrenuo pozornost na uvjete u kojima žive Srbi na Kosovu.

"Nisam došao s čarobnim štapićem, volio bih da jesam, ali vam mogu reći da ću se apsolutno svom snagom, i svime što je u mojoj moći, boriti i izboriti za prava našeg naroda i svakog građanina Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji", poručio je Tadić,

Presjednik Tadić, koji je nakon Šilova boravio u Prištini, rekao je da neće odustati od borbe za legitimne srpske interese na Kosovu.

"Duga je povijest mržnje i razaranja cijelog Balkana, uključujući Kosovo, i to jednom mora prestati. Želim dati svoj puni doprinos mirnom rješenju, ali neću odustati od borbe za legitimne interese srpskog naroda", rekao je Tadić prigodom obilaska crkve svetog Nikole u Prištini koja je porušena tijekom prošlogodišnjih albanskih nemira.

Prema njegovim riječima, neki od tih interesa su pravo na slobodan život, slobodu kretanja, pravo na rad i na slobodu vjeroispovjedi.

Tadić se prethodno sastao s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jesen-Petersenom, ali nakon njega nije bilo izjava za medije. UNMIK također nije objavio priopćenje o tom događaju.

Albanci su u Prištini održali mirni prosvjedi protiv posjeta srbijanskog predsjednika, a organizacije proizašle iz Oslobodilačke vojske Kosova ocijenili su Tadićev posjet Kosovu teškom provokacijom.

U komentaru u prištinskom dnevniku na albanskome Koha Ditore navodi se da "Tadić dolazi na Kosovo kako bi potvrdio suverenitet Srbije nad Kosovom".

Tadić je prvi predsjednik Srbije koji je došao u posjet Kosovu otkako su Ujedinjeni narodi 1999. godine preuzeli upravu na Kosovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙