FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konačno rješenje za "Sirač"

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Na današnjem sastanku u Ministarstvugospodarstva, rada i poduzetništva dogovoreno je rješenje za ustanovu"Sirač" koja je već niz godina u teškoćama, priopćeno je iz togministarstva.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Na današnjem sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva dogovoreno je rješenje za ustanovu "Sirač" koja je već niz godina u teškoćama, priopćeno je iz tog ministarstva.

Na poziv ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića u Ministarstvu je danas održan sastanak s predstavnicima Ustanove Sirač kojem su bili nazočni i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Mile Rukavina, ravnateljica "Sirača" Vesna Cerovečki i suradnici, te sindikalna povjerenica Ustanove.

Cilj sastanka, koji je u konačnici i ostvaren, bio je iznalaženje rješenja za tu Ustanovu, koja je već niz godina u teškoćama.

Postignuta je suglasnost o nužnosti osnivanju nove ustanove. Također, dogovoreno je da će iduća dva tjedna HZMO s vodstvom Ustanove predložiti model osnivanja nove ustanove, s prijedlozima osnivača, programom rada i potrebnim financijskim sredstvima za rad Ustanove.

Ministar Vukelić je istaknuo značaj Ustanove "Sirač" te naglasio nužnost očuvanja svih radnih mjesta u Ustanovi, pogotovo stoga jer su veći dio zaposlenika invalidne osobe.

"Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s drugim resornim ministarstvima i tijelima, učinit će sve kako bi sačuvali radna mjesta u Ustanovi "Sirač" i održali njezinu proizvodnju. No, također, očekujem i od lokalne samouprave puno učešće u razrješenje situacije u Ustanovi", rekao je ministar Vukelić.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙