FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijena obrtnice smanjena sa 500 na 200 kuna

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) -
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) -

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić donio je Rješenje o utvrđivanju cijene obrtnice, čime je dosadašnja cijena od 500 kuna za otvaranje obrta smanjena za 60 posto i sada iznosi 200 kuna, priopćeno je iz tog ministarstva.

Tim je podzakonskim aktom ministar Vukelić potvrdio najave da će Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u ovoj godini još snažnije popularizirati otvaranje obrta kao jednog od temeljnih oblika malog poduzetništva. Rješenje stupa na snagu datumom objave u Narodnim novinama, a očekuje se da će biti objavljeno 2. ili 3. ožujka.

Napominje se također da je nakon dugotrajnih priprema cjelokupni sustav Obrtnog registra Republike Hrvatske tehnički osposobljen za informatičku obradu i prikupljanje podataka o novoosnovanim obrtima u svih 107 područnih ureda. Na taj su se način stvorili preduvjeti za brži prijenos podataka iz područnih službi u središnju bazu podataka i bitno smanjili troškovi vođenja evidencije broja obrta u Hrvatskoj i njihova statusa.

Prije uvođenja elektronske obrade i prikupljanja podataka, dio područnih ureda je zaprimljene prijave novoosnovanih obrta, kao i izmjene statusa postojećih obrta obrađivao ručno te ih poštom slao na unos u središnju bazu podataka.

Time je napravljen još jedan korak prema potpunoj informatizaciji administrativnog sustava malog poduzetništva u Hrvatskoj, ističe ministar Vukelić.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙