FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice nastavila razgovore s europskim dužnosnicima

LUXEMBOURG, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice nastavila je u četvrtak u Luxembourgu razgovore sčelnicima Europske unije, doznaje se iz izvora bliskih luksemburškompredsjedništvu Europske unije.
LUXEMBOURG, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice nastavila je u četvrtak u Luxembourgu razgovore s čelnicima Europske unije, doznaje se iz izvora bliskih luksemburškom predsjedništvu Europske unije.

Razgovorima u Luxembourgu Rice priprema posjet američkog predsjednika Georgea W. Busha Bruxellesu 22. veljače. Bush će nazočiti dvostrukom summitu NATO-a i Europske unije od kojih se očekuje potvrda transatlantske pomirbe, kazali su izvori.

Rice je dan počela susretom s luksemburškim ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom. Sastala se potom i s europskom "trojkom", koju čine Asselborn, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana i europska povjerenica za vanjska pitanja Benita Ferrero-Waldner.

Teme razgovora, kako se doznaje, bila su aktualna međunarodna pitanja, poput Bliskog istoka, Ukrajine, Rusije i Balkana.

Što se tiče Bliskog istoka, razgovaralo se o pripremi idućeg ministarskog sastanka kvarteta za Bliski istok (EU, SAD, Rusija, UN), koji će se održati početkom ožujka u Londonu na marginama međunarodne konferencije o palestinskim reformama.

Razmijenjena su i mišljenja o Ukrajini. Rice je čestitala Europskoj uniji i osobito Poljskoj na njihovu "angažmanu" u rješavanju krize koja je dovela do izbora prozapadnog Viktora Juščenka za novog ukrajinskog predsjednika.

(Hina) xzt ysv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙