FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice: diplomacija "ima vremena za djelovanje"

LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice htjela je u utorak smiriti napetost zbog prijeporaizmeđu Irana i međunarodne zajednice, naglašavajući važnostdiplomacije i Europljana.
LONDON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice htjela je u utorak smiriti napetost zbog prijepora između Irana i međunarodne zajednice, naglašavajući važnost diplomacije i Europljana.

"Imamo još puno diplomatskih strijela u našem tobolcu", kazala je šefica diplomacije u razgovoru koji je snimila britanska postaja ITV u sklopu londonske konferencije o palestinskim reformama.

Riceova je podsjetila da je Washington pružio potporu diplomatskim naporima Francuske, Velike Britanije i Njemačke kako bi se Teheran natjeralo da odustane od svog programa nuklearnog obogaćivanja. Službeni predstavnik Georgea W. Busha još je u ponedjeljak izrazio tu potporu.

Na pitanje je li još moguć vojni napad, odgovorila je da SAD "ništa ne isključuje otprve", ali da diplomacija "ima vremena da djeluje".

Iran je u utorak u Beču ponovno istaknuo da ima pravo na obogaćivanje urana unatoč tomu što je obustavio rad na tom programu, kao što su tražili Europljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙