FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 31 osoba ozlijeđena u eksploziji auto-bombe u Madridu

MADRID, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Najmanje 31 osoba ozlijeđena je usrijedu u snažnoj eksploziji automobila bombe u blizinikonferencijskog centra u Madridu nakon upozorenja koje je uputilabaskijska separatistička organizacija ETA, objavio je jedan dužnosnikspasilačkih službi.
MADRID, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Najmanje 31 osoba ozlijeđena je u srijedu u snažnoj eksploziji automobila bombe u blizini konferencijskog centra u Madridu nakon upozorenja koje je uputila baskijska separatistička organizacija ETA, objavio je jedan dužnosnik spasilačkih službi.

Automobil bomba eksplodirao je u blizini konferencijskog centra samo nekoliko sati prije dolaska španjolskog kralja Juana Carlosa, kraljice Sofije i meksičkog predsjednika Vincentea Foxa.

Dužnosnik je kazao da je 21 osoba prebačena u bolnicu. "Uglavnom je riječ o lakšim ili umjerenim ozljedama", rekao je dužnosnik za španjolsku televiziju CNN+.

Baskijski list Gara primio je anonimnu dojavu o bombi 40 minuta prije eksplozije, no dojavljivač nije otkrio točnu lokaciju. Policija je evakuirala konferencijski centar i još jedan u drugom dijelu grada.

Eksplozija se dogodila nekoliko sati prije dolaska kraljevskog para i meksičkog presjednika na svečano otvaranje ARCO-a, jednog od najvećih svjetskih sajmova umjetnosti.

Napad je izveden nakon uhićenja više od deset pripadnika ETA-e u različitim dijelovima Španjolske, uključujući Baskiju i Valenciju, osumnjičenih za regrutaciju novih članova.

ETA je posljednjih mjeseci izvela nekoliko manjih napada. Posljednji, bombaški napad u kojem je ozlijeđeno nekoliko ljudi, izveden je 30. siječnja. Napad u kojem je bilo mrtvih nije izveden od 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙