FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teroristi iz Španjolske pripremali napad na New York

MADRID, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina koja je 11. ožujka2004. izvela bombaški napad na madridsku željezničku postaju,planirala je napad i na njujoršku postaju Grand Central Station,izvijestio je u srijedu španjolski list El Mundo.
MADRID, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Skupina koja je 11. ožujka 2004. izvela bombaški napad na madridsku željezničku postaju, planirala je napad i na njujoršku postaju Grand Central Station, izvijestio je u srijedu španjolski list El Mundo.

Detaljni planovi i ostale "precizne tehničke informacije" o njujorškoj željezničkoj postaji pronađeni su na kompjutorskoj disketi u domu jednog od osumnjičenih, prenosi El Mundo pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Disketa je zaplijenjena dva tjedna nakon napada u Madridu 2004. kada je poginula 191 osoba, no španjolski su istražitelji o tomu obavijestili FBI i CIA-u u prosincu iste godine nakon dešifriranja svih tehničkih informacija, piše list dodajući kako u španjolskom ministarstvu unutarnjih poslova nije bilo moguće dobiti potvrdu te informacije.

Disketa je pronađena u domu jednog od o osumnjičenih za ulogu u napadima koji su potresli Španjolsku tri dana prije održavanja općih izbora u toj zemlji. Prema pisanju lista osumnjičenik, koji je bio u vezi s ostalim i službeno optuženim osobama, pušten je iz zatvora no pod policijskom je prismotrom. Njegova brata policija traži zbog sumnje da pripada Al-Qaidinoj ćeliji u Španjolskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙