FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: do nestašice plina došlo zbog hladnoće

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić i vodstva tvrtki INA i PlinaCro navečerašnjem su sastanku zaključili da je do ovosezonske nestašiceplina došlo zbog velike hladnoće u cijeloj Europi te zbog toga što uHrvatskoj još nije dovršen plinovod Pula-Karlovac.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i vodstva tvrtki INA i PlinaCro na večerašnjem su sastanku zaključili da je do ovosezonske nestašice plina došlo zbog velike hladnoće u cijeloj Europi te zbog toga što u Hrvatskoj još nije dovršen plinovod Pula-Karlovac.

U tom je cilju ministar Vukelić poručio kako će se ubrzati aktivnosti na izgradnji plinovoda Pula-Karlovac, u čemu će Ministarstvo biti koordinator svih aktivnosti u koje su izravno uključene INA i PlinaCro. Cilj je izgradnja plinovoda do sljedeće sezone, stoji u priopćenju iz Ministarstva gospodarstva.

U priopćenju se međutim upozorava da bi i uz navedene napore opskrba plinom mogla biti otežana zbog najavljene rekonstrukcije plinovoda u Rusiji. Stoga se razmatraju mogućnosti na koji će se način ti problemi preduhitriti kako bi se hrvatskim građanima osigurala potpuno nesmetana distribucija plina, stoji u priopćenju.

Temeljni je cilj ubrzati izgradnju infrastrukture u Hrvatskoj koja bi osigurala bolju opskrbu plinom, ističe se.

Večerašnji sastankom počele su pripreme za iduću zimu kako bi se osigurala opskrba Hrvatske plinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙