FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Dobrohotnost europskih partnera Hrvatske dovela do pogrešne procjene

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Švicarski «Neue Zuercher Zeitung» usrijedu komentira ocjenu o nedovoljnoj suradnji Hrvatske sa sudom uHaagu koju je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte iznijela ujučer objavljenom pismu, prenosi Deutsche Welle.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Švicarski «Neue Zuercher Zeitung» u srijedu komentira ocjenu o nedovoljnoj suradnji Hrvatske sa sudom u Haagu koju je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte iznijela u jučer objavljenom pismu, prenosi Deutsche Welle.

Švicarski list podsjeća da je vlada hrvatskog premijera Sanadera u indirektnom kontaktu s Gotovinom bila još u studenome prošle godine i ocjenjuje da je predsjednik hrvatske vlade "svoje obveze prema Tribunalu već smatrao ispunjenima, jer je ranije pod njegovim vodstvom u Haag poslao sve preostale Hrvate koje je sud tražio".

"Sanaderova pogrešna procjena može se objasniti velikom dobrohotnošću, kojom su tog blagoglagoljivog bivšeg intendanta splitskoga kazališta dočekale one europske partnerske zemlje, koje su u Hrvatskoj ekonomski snažno angažirane" piše list i dodaje da je "pohvala koju je prvenstveno dobio za hrvatsku proeuropsku reformsku politiku nije dobro došla samo šefu vlade, nego je bila melem na ranu one većine Hrvata koji pate zbog činjenice da bi prije njih civiliziranoj Europi trebale pristupiti daleko siromašnije zemlje kao Bugarska i Rumunjska".

"Zagreb i veliki dijelovi hrvatske obale pokazuju stranom posjetitelju doista vrlo europsko lice, u najmanju ruku što se tiče fasada. Taj vanjski dojam vara, uzvraćaju kritičari. On odražava jedan fenomen karakterističan za hrvatski glavni grad, fenomen 'šminkera'", piše švicarski list objašnjavajući da taj pojam označava one "ljepotice i ljepotane čija je sva pozornost usmjerena isključivo na vanjštinu" (po DW-u).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙