FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Independent" o hrvatskim argumentima u slučaju Gotovina

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Londonski Independent se u petak ukomentaru pod naslovom "Hrvatska još nije pokazala da zaslužuje mjestou EU-u" osvrće na tvrdnje Hrvatske da "unatoč najboljoj volji ne možeispuniti zahtjev Haaga i uhititi generala Gotovinu", prenosi postajaBBC navodeći naglaske iz komentara.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Londonski Independent se u petak u komentaru pod naslovom "Hrvatska još nije pokazala da zaslužuje mjesto u EU-u" osvrće na tvrdnje Hrvatske da "unatoč najboljoj volji ne može ispuniti zahtjev Haaga i uhititi generala Gotovinu", prenosi postaja BBC navodeći naglaske iz komentara.

Predsjednik Mesić je izjavio da je Gotovina najvjerojatnije pobjegao iz Hrvatske i da ustrajavanje Europske unije na tom slučaju samo ugrožava podršku javnosti za približavanje Uniji, piše uvodničar lista i iznosi mišljenje "europski čelnici ne trebaju slušati takve argumente".

U Hrvatskoj je poslije smrti Franje Tuđmana došlo do ekonomske ali ne i političke transformacije, što se simbolično odražava u odbijanju da se optuženi ratni zločinci natjeraju da prihvate krivnju za svoja djela, smatra uvodničar lista i ističe da je ključni dio suočavanja svake države sa svojom ratnom prošlošću izvođenje odgovornih za zločine pred lice pravde.

"A jedan od razloga zbog kojih general Gotovina nije uhićen je taj što mnogi Hrvati i dalje na njega gledaju kao na ratnog heroja", piše autor uredničkog komentara u Independentu (po BBC-u).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙