FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge:"Izbor zakupca lovišta 'Tramuntane" pokušaj manipuliranja"

RIJEKA, 9. ožujka 2005.(Hina) - Iz Saveza udruga Kvarnera (SUK) danasje priopćeno da je "izbor zakupnika za lovište 'Tramuntanu' na Cresupokušaj manipuliranja javnošću jer se tako stvara dojam da je Županijapočela uklanjati alohtonu divljač s otoka Cresa".
RIJEKA, 9. ožujka 2005.(Hina) - Iz Saveza udruga Kvarnera (SUK) danas je priopćeno da je "izbor zakupnika za lovište 'Tramuntanu' na Cresu pokušaj manipuliranja javnošću jer se tako stvara dojam da je Županija počela uklanjati alohtonu divljač s otoka Cresa".

U priopćenju stoji da se "bez cjelovita programa uklanjanja alohtonih vrsta sa svih kvarnerskih otoka, sudjelovanja svih interesnih skupina, uspostave kriznih stožera i mehanizama nadzora uklanjanja ne može pozitivno ocijeniti nijedna županijska odluka".

Županijsko Povjerenstvo za nadmetanje prava lova odabralo je Lovačko društvo "Orebicu" iz Cresa za najpovoljnijeg ponuđača za zakup "Tramuntane". Zakupac će lovištem upravljati 10 godina, obvezan je u roku od dvije godine ukloniti alohtone divlje svinje iz lovišta, a lovozakup iznosi 11.000 kuna na godinu. Ukupna površina "Tramuntane" je 5247 hektara, od čega je 2774 hektara lovne površine.

Iz SUK-a napominju da su natječajne uvjete mogle ispuniti samo lovačke udruge, jer da je ponuditelj morao biti registriran za obavljanje lova i imati pozitivno mišljenje Hrvatskoga lovačkog saveza. U priopćenju ističu da drugi ponuditelj, Poljoprivredna zadruga "Cres" koja je do kraja 2003. upravljala lovištem, nije ispunila formalne uvjete natječaja te da će SUK, u suradnji sa stručnjacima, pokrenuti ispitivanje zakonitosti izbora zakupnika za "Tramuntanu."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙