FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 9. ožujka

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 9. ožujka.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. ožujka.

PLITVIČKA JEZERA - Problematika kašnjenja projekata plinofikacije Hrvatske u lokalnim zajednicama s ciljem ubrzanja aktivnosti na realizaciji toga projekta u neplinoficiranim područjima Hrvatske tema je rasprave koju organizira Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u suradnji s Inom, Plinacrom, Proplinom i Hrvatskom stručnom udrugom za plin. Razgovarat će se i o ulaganju u projekt plinskih polja sjevernog Jadrana, problematici izgradnje i vremenu dovršenja magistralnih plinovoda, posebice plinovoda Pula-Rijeka-Karlovac, vremenu potrebnom za izgradnju distributivnih sustava, pripremi lokalne industrije, funkcioniranju državnog i županijskih povjerenstava za plinofikaciju. Na skup, koji će se održati na Plitvičkim jezerima, pozvani su i župani i gradonačelnici više županija i gradova (10,00 sati, Plitvička jezera, hotel Jezero).

ZAGREB - Predstavnici udruge Hrvatski izvoznici i projekta Poduzetna Hrvatska potpisat će Sporazum o tehničkoj podršci Hrvatskih izvoznika i projekta USAID-a Poduzetna Hrvatska, čiji je glavni cilj projekta povećati zaposlenost i izvoz kroz edukaciju, povezivanje i razmjenu informacija. Sporazum će potpisati glavni tajnik Hrvatskih izvoznika Dubravko Miholić i direktorica projekta Poduzetna Hrvatska Paola Lang (10,00 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1/I).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i Privredni vjesnik organizatori su skupa vodećih informatičkih menadžera i okruglog stola o novim trendovima na hrvatskom informatičkom i telekomunikacijskom tržištu. Na skupu će biti predstavljena i prva specijalizirana edicija Privrednog vjesnika - ICT 2005. - s prilozima stručnjaka iz dvadeset vodećih informatičkih i telekomunikacijskih tvrtki (11,00 sati, HGK, Roosveltov trg 2).

HANNOVER - Uoči službenog otvaranja CeBIT-a 2005., najvećeg svjetskog sajma informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija (ICT) koji će se od 10. do 16. ožujka održati u Hannoveru, kompanija Siemens će predstaviti nove modele mobilnih i fiksnih telefona te novosti iz područja mobilnih i fiksnih mreža. Konferenciju za novinare održat će i T-Systems, kompanija koja se unutar Deutsche Telekom (DT) Grupe bavi pružanjem usluga informacijske i komunikacijske tehnologije poslovnim korisnicima, posebno većim i srednjim tvrtkama. Na ovogodišnjem će CeBIT-u, na izložbenoj površini većoj od 310 tisuća četvornih metara, svoje ICT proizvode i rješenja predstaviti više od 6.200 izlagača iz gotovo 70 zemalja svijeta. Među njima svoje je sudjelovanje najavilo i nekoliko manjih hrvatskih informatičkih tvrtki, koje bi zajednički trebale nastupiti na prostoru od oko 65 metara četvornih.

POREČ - U Poreču se otvara 7. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam "Promohotel 2005", na kojem će do 12. ožujka na gotovo pet tisuća četvornih metara sudjelovati oko 140 izlagača-proizvođača iz Hrvatske i inozemstva. Mjesto održavanja "Promohotela 2005" je dvorana "Intersport Centar" u sklopu hotelskog naselja Zelena Laguna u Poreču, a novost je ove godine proširivanje izlagačkog programa sajma na prehranu i piće. Cilj sajma je, kako napominju iz tvrtke organizatora Studija 053, uoči početka ovogodišnje turističke sezone predstaviti ponudu iz prehrambene i industrije pića te opremu i proizvode za turizam (dvorana Intersport Centar - Zelena laguna u 12 sati)

ZAGREB - Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba organizira okrugli stol o perspektivama uzgoja jagoda s osvrtom na trženje u Hrvatskoj. Suorganizatori skupa su zagrebački Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i HGK - Komora Zagreb, a na skupu će se uz ostalo razgovarati o aktualnom stanju uzgoja jagoda u Hrvatskoj, ulozi i značaju Gradskog ureda u razvitku uzgoja jagoda na području Zagreba, kao i o kvaliteti sadnog materijala (12,00 sati, HGK -Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu prošle je godine bila za 756 kuna veća od hrvatskog prosjeka - u Zagrebu je prosječna neto plaća za razdoblje od siječnja do prosinca prošle godine iznosila 4.929 kuna, dok je hrvatski prosjek bio 4.123 kune. Prosječna neto plaća u Zagrebu u prošloj je godini porasla nominalno za 5,3 posto, a realno za 2,7 posto u odnosu na 2003., pokazuju podatci zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja i zaštitu okoliša. Prosječna neto plaća za prosinac u Zagrebu je iznosila 5.144 kune i bila je nominalno 2,4 posto niža nego plaća za studeni.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙