FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 23. veljače

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 23. veljače
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. veljače

MAINZ - Američki predsjednik George Bush sastat će se s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom u gradu Mainzu. Dvojica dužnosnika razgovarat će o međudržavnim odnosima, borbi protiv terorizma i stanju u Iraku i Afganistanu. Bush će se susresti i s predsjednicom oporbene Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angelom Merkel.

WIESBADEN - Američki predsjednik George Bush održat će govor američkim vojnicima stacioniranim u Wiesbadenu

BRUXELLES/STRASBOURG - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko sastat će se s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javierom Solanom. Potom će se u Strasbourgu obratiti zastupnicima Europskog parlamenta

NEUM - Vodstva četiri vladajuće stranke u BiH će održati konferenciju za novinare nakon sastanka na kojem će se raspravljati o poteškoćama u funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini.

BEOGRAD/PRIŠTINA - U posjetu Srbiji i Crnoj Gori i Kosovu boravit će talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini

RAMALLAH - Palestinski premijer Ahmed Korei parlamentu će predstaviti izmijenjenu vladu, koja se uvelike razlikuje od one koju je zastupnicima predstavio u ponedjeljak i koja je naišla na oštre kritike. U novoj su vladi tek dva parlamentarna zastupnika, za razliku od 13 u prošlom sastavu, i to bivši ministar vanjskih poslova Nabil Šat, kojeg je Korei imenovao potpredsjednikom vlade i Saib Erekat, koji bi i nadalje trebao biti ministar za pregovore s Izraelom.

HO ŠI MIN - Održat će se međunarodna donatorska konferencija na temu pronalaženja načina za borbu protiv širenja virusa ptičje gripe, čiji su pokrovitelji Organizacija UN za prehranu i poljoprivredu i Svjetska organizacija za životinjsko zdravlje, a očekuje se nazočnost predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije i brojnih donatora (do 25.02.).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Duška Gerić Koren

Večer: Srđan Baković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙