FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hays: Karadžić i Mladić dio beogradske mafije

BANJA LUKA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Prvi zamjenik visokogpredstavnika u Bosni i Hercegovini Donald Hays izjavio je u četvrtaknovinarima u Banjoj Luci da je radi pristupanja BiH EU odnosnoPartnerstvu za mir najvažnije prekinuti opstruiranje suradnje saHaškim tribunalom i uhititi ratne zločince.
BANJA LUKA, 3. ožujka 2005. (Hina) - Prvi zamjenik visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Donald Hays izjavio je u četvrtak novinarima u Banjoj Luci da je radi pristupanja BiH EU odnosno Partnerstvu za mir najvažnije prekinuti opstruiranje suradnje sa Haškim tribunalom i uhititi ratne zločince.

"Preostalo vam je učiniti samo jedno, a to je da se kriminalci koji su se organizirali 1991. godine stave iza rešetaka. To su bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić i nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić. Oni su bili dio beogradske mafije, a ona ih podupire i danas", izjavio je Hays, koji uskoro napušta dužnost, u banjolučkom Međunarodnom press-centru.

On je kazao da ta dva haška optuženika i danas stoje iza automobilske i narkomafije. Spomenuo je i mafiju u šumskoj industriji RS, iz koje se donedavno nekontrolirano izvozilo kvalitetno drvo.

"To su isti ljudi, oni su bili i sada su vaš problem", kazao je veleposlanik Hays.

Na novinarsko pitanje kako komentira pokretanje sudskog procesa protiv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Hays je izjavio da bi se član kolektivnog šefa države morao povući nakon što je protiv njega podignuta optužnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙