FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati: od 1,3 milijardi siromašnih 70 posto žene

BRUXELLES, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Raste udio žena na tržištu radano žene još čine 70 posto osoba među 1,3 milijardi siromašnih usvijetu, objavila je u utorak u povodu Dana žena Međunarodnakonfederacija slobodnih sindikata (ICFTU).
BRUXELLES, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Raste udio žena na tržištu rada no žene još čine 70 posto osoba među 1,3 milijardi siromašnih u svijetu, objavila je u utorak u povodu Dana žena Međunarodna konfederacija slobodnih sindikata (ICFTU).

"Trendovi zapošljavanja u svijetu pokazali su da je 2003. godine bilo zaposleno 2,8 milijardi ljudi, od čega su 39 posto - znači 1,1 milijardu - činile žene - što je dosad najviši postotak", piše ICFTU u priopćenju objavljenom u Bruxellesu.

Zadovoljna takvim razvojem Konfederacija upozorava na "sve veće zapreke" s kojima se žene suočavaju, kao što je činjenica da se bolje plaćeni poslovi "poraznom većinom" dodjeljuju muškarcima.

Međunarodni sindikalni pokret raznim se inicijativama kani boriti protiv sadašnjeg stanja u kojemu žene čine 70 posto od 1,3 milijardi osoba koje žive u siromaštvu.

Žene, koje čine 60 posto (330 milijuna) siromašnih radnika u svijetu, često nemaju stalni posao, a u zemljama u razvoju rade u slabo plaćenoj tekstilnoj industriji i poljoprivredi, piše ICFTU.

Ni razvijene zemlje nisu pošteđene neravnopravnosti pa u Sjedinjenim Državama za jednak posao žene zarađuju 10 posto manje od muških kolega, a u Francuskoj čak 25 posto, dodaje ICFTU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙