FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nema novca za povećanje plaća varaždinskim kulturnjacima

VARAŽDIN, 8. ožujka 2005. (Hina) - Ne možemo udovoljiti zahtjevimaSindikata djelatnika u kulturi, jer za to u proračunu treba osiguratidodatnih 2, 4 milijuna kuna, što trenutno nije moguće, rekao jezamjenik varaždinskog gradonačelnika Tomislav Bogović na današnjojkonferenciji za novinare. Sindikat je tražio povećanje plaćadjelatnicima u Gradskom muzeju i HNK-u te status jednak onome kakavimaju zaposlenici u gradskoj upravi. U protivnom su najavili štrajk.Bogović je naveo da je 2003. osnovica plaća u kazalištu i muzejupovećana za 16, odnosno 18 posto te da je tada potpisan i kolektivniugovor koji vrijedi do kraja ove godine.
VARAŽDIN, 8. ožujka 2005. (Hina) - Ne možemo udovoljiti zahtjevima Sindikata djelatnika u kulturi, jer za to u proračunu treba osigurati dodatnih 2, 4 milijuna kuna, što trenutno nije moguće, rekao je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Tomislav Bogović na današnjoj konferenciji za novinare. Sindikat je tražio povećanje plaća djelatnicima u Gradskom muzeju i HNK-u te status jednak onome kakav imaju zaposlenici u gradskoj upravi. U protivnom su najavili štrajk. Bogović je naveo da je 2003. osnovica plaća u kazalištu i muzeju povećana za 16, odnosno 18 posto te da je tada potpisan i kolektivni ugovor koji vrijedi do kraja ove godine.

Gradski pročelnik za kulturu Janko Pavetić rekao je da se dodatna sredstva za plaće ne mogu osigurati bez rebalansa proračuna, što u ovom trenutku nije moguće, jer se rebalans radi sredinom godine. Kazao je i da kolektivno pregovaranje nije prekinuto, već su ga u Gradu željeli samo odgoditi do rebalansa. Ako varaždinski kulturni djelatnici ipak odluče stupiti u štrajk, u Gradu ističu da će osigurati nesmetan rad i muzeja i kazališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙