FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 7. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 7. veljače 2005.(Hina) -

RIJEKA - Predsjednik Stjepan Mesić rekao je jučer u Rijeci kako se nada da će ", uz intenzivniju potragu za odbjeglim haaškim i optuženikom generalom Antom Gotovinom, biti ispunjene sve obveze koje pred Hrvatsku postavlja Europska unija da bi pregovori o priključenju počeli 17. ožujka. "Uhićenje i predaja generala Gotovine Haaškom sudu uvelike ovisi o tome nalazi li se on uopće u Hrvatskoj", rekao je Mesić prigodim današnjeg posjeta Rijeci.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka (HNS) i Libra ujedinile su se jučer u novu stranku pod nazivom Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati, koja će i dalje nositi kraticu HNS. Predsjednica nove stranke je Vesna Pusić, a dosadašnji predsjednik Libre Jozo Radoš njezin je potpredsjednik. Radoš će biti i zamjenik predsjednika zajedničkog Kluba zastupnika u Hrvatskome saboru, koji će s dva Librina zastupnika imati ukupno 13 članova. Čelnici ujedinjene stranke očekuju da će na lokalnim izborima osvojiti od 10 do 15 posto glasova.

RIJEKA - Riječki karneval završio je jučer velikom međunarodnom povorkom. U njoj je sudjelovalo 10.000 maškara u 121 skupini i 86 alegorijskih kola, a na ulicama je bilo, kako je neslužbeno procijenila gradska Turistička zajednica, 40 tisuća gledatelja. U veseloj i rasplesanoj povorci sudjelovale su maškare iz svih krajeva Hrvatske, te iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije i Crne Gore. No, na žalost stalnih posjetitelja Riječkog karnevala, ove godine povorka nije zaključena nastupom Halubajskih zvončara zato što su prije njihova nastupa lakše ozlijeđena tri zvončara kad je na njih naletio automobil, koji je također sudjelovao u povorci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙