FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush i Clinton u Šri Lanki

KOGGALA, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dvojica bivših američkihpredsjednika Bill Clinton i George Bush završili su u ponedjeljakposjet Šri Lanki u sklopu turneje po zemljama zahvaćenim tsunamijempozivom tim zemljama da pokrenu mehanizme financijske kontrole pomoćižrtvama.
KOGGALA, 21. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dvojica bivših američkih predsjednika Bill Clinton i George Bush završili su u ponedjeljak posjet Šri Lanki u sklopu turneje po zemljama zahvaćenim tsunamijem pozivom tim zemljama da pokrenu mehanizme financijske kontrole pomoći žrtvama.

Clintona i Busha je sadašnji predsjednik George W. Bush zadužio za skupljanje privatnih donacija za pomoć žrtavama plimnog vala 26. prosinca.

Clinton je rekao da je do danas u Sjedinjenim Državama skupljeno blizu 700 milijuna dolara od privatnih donatora.

Clinton je podsjetio da ga je indonezijski predsjednik Susilo Bambang Yudhoyono uvherio da njegova vlada poduzima mjere kako bi zajamčila da "pomoć stiže do cilja".

Clinton i Bush koji su u nedjelju navečer stigli u Šri Lanku posjetili su na jugu otok tvornicu za pročišćavanje vode koju financiraju Sjedinjene Države kao i tvornicu montažnih kuća i centar psihološke pomoći kojeg financira američka agencija za međunarodni razvoj. U ponedjeljak su dvojica bivših predsjednika otputovala na Maldive.

U tsunamiju je poginulo 5.400 ljudi na Tajlandu, 31.000 u Šri Lanki i više 234.000 u Indoneziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙