FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice doputovala u Izrael

TEL AVIV, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice doputovala je u nedjelju u Izrael radi niza susreta sizraelskim premijerom Arielom Sharonom i predsjednikom palestinskesamouprave Mahmudom Abasom.
TEL AVIV, 6. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice doputovala je u nedjelju u Izrael radi niza susreta s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i predsjednikom palestinske samouprave Mahmudom Abasom.

Rice je doputovala iz Ankare u okviru prve turneje od nedavnog preuzimanja dužnosti prošlog mjeseca.

Malo prije odlaska iz Turske, Rice je izjavila da SAD ispituje "kako se najbolje organizirati da se bude aktivan partner u onom što se nadamo da će odsad biti trajan razvoj" mirovnog procesa.

Kazala je kako se posebno ne protivi specijalnom izaslaniku za Bliski istok "ali moramo odrediti što je najkorisnije i najprikladnije" za unapređivanje mirovnog procesa između Izraela i Palestinaca.

Državna tajnica trebala bi se u nedjelju susresti u Jeruzalemu sa Sharonom, a u ponedjeljak s Abasom, što je prvi sastanak s palestinskim čelnikom nakon onog između Colina Powella i pokojnog Jasera Arafata u travnju 2002. godine. U nedjelju bi trebala razgovarati i s izraelskim kolegom Sylvanom Shalomom a potom s predsjednikom države Mosheom Katzavom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙