FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska sve zanimljivija turistička destinacija Ircima

DUBLIN, 7. ožujka 2005. (Hina) - Dugogodišnji irski tour-operatoripredviđaju da će ove godine Hrvatsku posjetiti više od 60.000 irskihturista, a porast broja ovogodišnjih posjeta, kako ističu menadžeriturističke agencije Concorde Travel, potvrđuje 50 posto višerezerviranih turističkih posjeta u odnosu na prošlu godinu u ovovrijeme.
DUBLIN, 7. ožujka 2005. (Hina) - Dugogodišnji irski tour-operatori predviđaju da će ove godine Hrvatsku posjetiti više od 60.000 irskih turista, a porast broja ovogodišnjih posjeta, kako ističu menadžeri turističke agencije Concorde Travel, potvrđuje 50 posto više rezerviranih turističkih posjeta u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme.

Kroz hrvatske zračne luke prošle godine je prošlo 40.000 irskih turista, od čega ih je polovica otišla u Međugorje.

Hrvatska je uočljivo eksponirana na irskoj nacionalnoj televiziji RTE, a uz upadljivo novinsko oglašavanje ponuda turističkih agencija i agencija za promet nekretninama Hrvatska se ove godine Ircima najčešće prikazuje kroz prepoznatljivi i za Hrvatsku autentični slogan - kao ekološki očuvani biser Mediterana. Po riječima irskih tour-operatora, Hrvatska se ove godine nametnula kao ozbiljna konkurencija Španjolskoj, koja je desetak godina dominirala u Irskoj kao turistička destinacija i kao tzv. destinacija "rezervni dom".

Formula organiziranog putovanja u Međugorje pokazala se Ircima najprihvatljivijom, što su kasnije mnoge turističke agencije i počele primjenjivati nudeći turistima kompletan aranžman u koji im je u cijenu uračunata avionska karta, trasfer autobusom od zračne luke do smještaja te polupansionski paket (spavanje, doručak i večera).

Poznati irsko-hrvatski turistički koordinator Philip Ryan, djelatnik najstarije i najpoznatije irske turističke agencije Joe Walsh Tours, koja je prije tri godine uvrstila Međugorje i Dubrovnik u svoju ponudu, kazao je da će ove sezone - koja za Irce što se tiče Hrvatske i Međugorja uvijek započinje uskršnjim tjednom - u prosjeku dolaziti 8 do 9 zrakoplova tjedno, a u jeku sezone i do 11 letova tjedno.

Direktnim, tzv. charter letovima triju avio-kompanija (Aer Lingus, Croatia Airlines i Air Adriatic) četiri će irske turističke agencije svakodnevno od Uskrsa do kraja listopada dovoziti turiste iz Dublina, Corka, Shannona, Knocka do Dubrovnika, Splita, a ove godine jedna od njih organizirat će i dolazak gostiju do Pule.

Po riječima turističkog stručnjaka za Hrvatsku i Međugorje, Philipa Ryana, većina Iraca se između tjedne i dvotjedne ponude odlučuje za tjedni paket aranžman koji će, ovisno o kategoriji hotelskog ili pansionskog smještaja, turističkog odredišta i mjeseca u sezoni, Irce stajati između 600-800 eura.

Irci za odmor u Hrvatskoj najčešće izabiru južnu Dalmaciju, a pored Dubrovnika i okolice, najčešće im je odredište Makarska rivijera. Koordinator Ryana kaže da Irce u Hrvatsku privlači kristalno čisto more, čist i očuvan okoliš te ljubazni ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙