FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irskoj predsjednici otkazan posjet

DUBLIN, 21. veljače 2005. (Hina) - Irska predsjednica Mary McAleese uponedjeljak je otkazala posjet protestantskoj školi u Belfastu, nakonšto su joj zastupnici Unionističke stranke za oblast Shankill, u kojojje škola smještena, poručili da trenutačno nije dobrodošla u taj diograda.
DUBLIN, 21. veljače 2005. (Hina) - Irska predsjednica Mary McAleese u ponedjeljak je otkazala posjet protestantskoj školi u Belfastu, nakon što su joj zastupnici Unionističke stranke za oblast Shankill, u kojoj je škola smještena, poručili da trenutačno nije dobrodošla u taj dio grada.

McAleese je nakon posjeta Auschwitzu izjavila da u potpunosti razumije židovsku patnju, kojoj je krivac mržnja usađena u ljude. Predsjednica je to usporedila s odgojem kojim sjevernoirski protestanti usađuju nepovjerenje naspram irskih katolika.

Predsjednica se još istog dana ispričala za nespretnu izjavu, kazavši da nije mislila doslovce ono što je rekla, nego da se njezina izjava odnosila na pojedine slučajeve u Sjevernoj Irskoj u odgajanju djece, i katoličke i protestantske, u duhu nepovjerenja prema drugima.

Iz predsjedničina ureda je priopćeno da će ona ipak u četvrtak obaviti ostatak zakazanih posjeta, bolnici i Sveučilištu u Belfastu, njezinu rodnom gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙