FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge: Županija ne koristi zakonske mogućnosti za izlov alohtone divljači

RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Saveza udruga Kvarnera(SUK) danas su ustvrdili da "županijska uprava nije iskoristilazakonske mogućnosti za uklanjanje alohtone divljači s kvarnerskihotoka te da nije postupila po odredbama Zakona o otocima i Zakona olovu."
RIJEKA,7. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Saveza udruga Kvarnera (SUK) danas su ustvrdili da "županijska uprava nije iskoristila zakonske mogućnosti za uklanjanje alohtone divljači s kvarnerskih otoka te da nije postupila po odredbama Zakona o otocima i Zakona o lovu."

U toj Udruzi drže da zakoni omogućavaju ukidanje lovišta na otocima i hitno uklanjanje divljači u nelovnom području. Napominju da divljač čini štete u poljoprivredi u ovčarstvu te da Zakon o lovu odobrava korištenje raznih metoda izlova pri takvim okolnostima.

Predstavnici SUK-a smatraju da županija svjesno odugovlači s uklanjanjem alohtone divljači s otoka te ocjenjuju da je Županijska skupština koja još nije razmatrala tog problem, pod diktatom županijskog Poglavarstva.

Navode dožupana Luke Denone koji je prošlog tjedna izjavio da je SUK dostavio prijedlog koji ne sadrži program uklanjanja alohtone divljači te da neki njegovi članovi "prodaju maglu", iz SUK-a ocjenjuju obmanjivanjem javnosti.

Program tek treba izraditi, a SUK je upravo predložio izradu odgovarajuće studije koju bi stručnjaci izradili na nalog i u suradnji s Poglavarstvom, rečeno je na konferenciji za novinare Udruge.

Predstavnici SUK-a ističu da je dožupan Denona u svojim izjavama javno priznao da "Županija alohtonu divljač smatra vrijednošću, a ne štetočinama" te da "lovačke metode njihova izlova smatraju najvažnijima, iako nisu učinkovite."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙