FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Nastavljen sukob udruga i Županije zbog alohtone divljači

RIJEKA, 2. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Saveza udruga Kvarnera(SUK) danas nisu došli na sastanak na kojemu su s predstavnicimaPoglavarstva Primorsko-goranske županije trebali razgovarati orješavanju pitanja alohtone divljači na kvarnerskim otocima,izvijestio je danas dožupan Luka Denona.
RIJEKA, 2. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Saveza udruga Kvarnera (SUK) danas nisu došli na sastanak na kojemu su s predstavnicima Poglavarstva Primorsko-goranske županije trebali razgovarati o rješavanju pitanja alohtone divljači na kvarnerskim otocima, izvijestio je danas dožupan Luka Denona.

Denona je novinarima kazao kako SUK u obavijesti navodi da o tom pitanju treba raspravljati na sjednicama županijskog Poglavarstva i Skupštine te da SUK nije dobio zapisnik s prvog razgovora u Poglavarstvu.

"Taj postupak kazuje da se SUK koristi medijskim prostorom i uzbunjuje javnost neistinama", ocijenio je.

Županija pitanje alohtone divljači na otocima shvaća ozbiljno, nastoji ga riješiti i pripravna je uzeti u obzir sva prihvatljiva rješenja, pa je zato i dogovoren sastanak s predstavnicima SUK-a, rekao je Denona.

SUK se na prošlom sastanku obvezao da će predsjednik Eko-centra "Caput Insulae Beli" Goran Sušić do danas izraditi i dostaviti program uklanjanja alohtone divljači, što nije učinio, tvrdi Denona. Po njegovim riječima SUK i Sušić dostavili su samo ponudu za izradu plana uklanjanja alohtone divljači s otoka, u kojem nema konkretnih rješenja, nego se predlaže, primjerice, organiziranje okruglih stolova.

Denona je ustvrdio da "Sušić zapravo nije ponudio program, da podmeće javnosti i nadalje prodaje maglu" te da je "žalosno što udruge na takav način politiziraju problem alohtone divljači."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙