FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 7. ožujka

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 7. ožujka.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Islamske Republike Iran Mohamed Hatami stiže u dvodnevni posjet Hrvatskoj. Osim susreta sa svojim domaćinom, predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, te drugim visokim hrvatskim dužnosnicima, Hatami će održati predavanje u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, a nakon Hrvatske će posjetiti Bosnu i Hercegovinu. U sklopu posjeta predviđeno je potpisivanje memoranduma o suradnji između hrvatske i iranske televizije, između dvije akademije znanosti te između zagrebačke i teheranske gospodarske komore.

- Svečana ceremonija dočeka iranskog predsjednika u Uredu Predsjednika održat će se u 11,30 sati. Nakon razgovora dvojice predsjednika, predviđeni su razgovori službenih izaslanstava. Izjave za novinare predviđene su u 13.15 sati. Snimatelji i fotoreporteri trebaju biti u Uredu predsjednika do 10,45 sati. Novinari koji će pratiti izjave dvojice predsjednika trebaju biti u Uredu predsjednika do 12,30 sati.

- Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sastat će se s iranskim predsjednikom u 14,15 sati u Državnoj rezidenciji, Visoka 22.

- Iranski predsjednik održat će predavanje u HAZU u 17 sati. (HAZU, Opatička 18).

ZAGREB - Predsjednik Sobranja Republike Makedonije Ljupčo Jordanovski stiže u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj. Jordanovski će se sastati s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom (10 sati), nakon čega su predviđne izjave (10.45 sati). Razgovarat će i s premijerom Ivom Sanaderom (11,15 sati) te ministricom vanjskih polova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović (15 sati). U utorak će ga primiti predsjednik Republike Stjepan Mesić.

JERUZALEM - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks putuje u službeni posjet Izraelu, na poziv predsjednika izraelskog parlamenta Knesseta Reuvena Rivlina. Od uspostave diplomatskih odnosa između dvije zemlje 1997. godine, ovo je prvi put da predsjednik Sabora odlazi u posjet Izraelu. Službeni dio programa posjeta počinje u utorak. Osim sa svojim domaćinom, Šeks bi se trebao sastati i s izraelskim predsjednikom Moshe Katsavom te sa zamjenikom izraelskog premijera Shimonom Peresom (do 9. ožujka).

ANKARA - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i britanski ministar za europska pitanja Denis MacShane u posjetu Ankari (i 8. ožujka).

DEN HAAG - Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i bivši oficir JNA Momčilo Perišić trebao bi se dobrovoljno predati Haškom sudu (ICTY). Optužnica protiv Perišića još nije otpečaćena pa nije poznato za što ga se tereti.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice susrest će se sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Dimitrijem Rupelom.

BLOMBERG, Njemačka - Neformalni sastanak francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

BEČ - Sastanak Odbora guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA). Na dnevnom redu sastanka su Iran i Južna Koreja (do 11. ožujka).

DEŽURNI UREDNICI

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković, Duška Gerić-Koren

Večer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙