FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet, za četvrtak 3. ožujka

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. ožujka
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. ožujka

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader primit će izaslanstvo Europskog parlamenta koje boravi u Hrvatskoj na prvom sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora RH i EU. Izaslanstvo Europskog parlamenta za odnose s Hrvatskim saborom predvodi Pal Schmitt koji je ujedno i njegov predsjednik. (Trg. sv Marka 2, 13,00).

ZAGREB - Prvi sastanak zajedničkog parlamentarnog odbora RH - Europska unija. Taj zajednički parlamentarni odbor je novi oblik suradnje Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta i održavat će se dvaput godišnje, u Zagrebu i Bruxellesu naizmjenično. Dvjema sjednicama Zajedničkog odbora predsjedat će predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković i Mađar Pal Schmitt, predstavnik narodnjačke skupine u EP-u. Sastanku će nazočiti državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević i glavni pregovarač RH u pristupnim pregovorima Vladimir Drobnjak. Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks obratit će se prigodnim slovom sudionicima prve sjednice Zajedničkog parlamentarnog odbora. (Hrvatski sabor, 14 sati)

DEN HAAG - Pred posebnim sudskim vijećem Haškog suda bit će održana rasprava o ustupanju suđenja bosanskom Srbinu Željku Mejakiću i ostalima optuženima za ratne zločine u logorima Omarska i Keraterm pravosuđu BiH.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sudjeluje u svečanosti polaganja prisege novog ministra domovinske sigurnosti Michaela Chertoffa. Chertoff će na toj dužnosti zamijeniti Toma Ridgea.

RAMALAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u četvrtak će posjetiti Kairo gdje će se sastati s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom. Abas će Mubaraka izvijestiti o rezultatima međunarodne konferencije u Londonu koja je bila posvećena palestinskim reformama. Na toj se konferenciji u utorak okupilo dvadesetak ministara vanjskih poslova među kojima američka državna tajnica Condoleezza Rice, visoki predstavnik za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana te glavni tajnik UN-a Kofi Annan.

DŽAKARTA - Presuda Abu Bakru Bashiru okrivljenom za bombaške napade na Baliju 2002. u kojemu je ubijeno više 200 ljudi te za navodnu umiješanost u eksploziju u hotelu u Džakarti 2003.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nataša Barac

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xbis ynab

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙