FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 13. veljače

ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 13. veljače.
ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 13. veljače.

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Boris Tadić boravit će 13. i 14. veljače na Kosovu, a službeni dio posjeta počet će razgovorom s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom. Tadić će uoči susreta sa Sorenom Jessen-Petersenom posjetiti srpske enklave Šilovo i Cernicu kod Gnjilana, a nakon razgovora s prvim čovjekom UNMIK-a, obići će srpske enklave Štrpce, Veliku Hoču, Gračanicu, manastir Visoki Dečani, Batuse i Lipljan te sjeverni dio Mitrovice. Susret s predstavnicima kosovskih institucija i albanskim čelnicima na Kosovu nije predviđen. Prvi boravak srbijanskog predsjednika na Kosovu nakon 1999., kad je vlast na Kosovu preuzeo UN, pratit će brojni novinari.

BAGDAD - Objava konačnih rezultata iračkih izbora održanih 30. siječnja. Objava rezultata općih izbora, očekivana 10. veljače, odgođena je kako bi se zbog nepravilnosti omogućilo ponovno prebrojavanje glasačkih listića iz 300 biračkih kutija. Izbori održani 30. siječnja prvi su od svrgavanja s vlasti Sadama Huseina 2003., a ujedno i prvi višestranački slobodni izbori održani u posljednjih pola stoljeća. Prema neslužbenim privremenim rezultatima što ih je objavilo izborno povjerenstvo, lista s imenima šijitskih kandidata na čelu s velikim ajatolahom Alijem Sistanijem vodi, a slijedi je savez kurdskih stranaka.

MUENCHEN - Nastavlja se 41. međunarodna Konferencija o sigurnosti u Muenchenu. Glavni rad konferencije odvija se preko vikenda, a sudjelovat će, među ostalima, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan, a najavljeno je i sudjelovanje hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. Subotnji dio konferencije obilježila je izjava njemačkog kancelara Gerharda Schroedera koji je sudionicima poručio da je NATO savez zastario i da ga treba modernizirati.

DRESDEN - Dresden obilježava 60. godišnjicu razornog bombardiranja savezničkih zrakoplova tijekom kojeg je poginulo najmanje 35 000 stanovnika, dok je najveći dio povijesne jezgre grada u potpunosti uništen. U noći s 13. na 14. veljače 1945. potpuno nepripremljeni Drezden je napalo više od 800 britanskih i američkih bombardera koji su izbacili 1478 tona eksplozivnih i 1182 tone zapaljivih bombi. Tijekom napade je uništeno preko 25 000 zgrada i 90 000 stanova a život je izgubilo oko 25 000 stanovnika.

LOS ANGELES - Dodjela američkih glazbenih nagrada Grammyja.

Dežurni urednici:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Sonja Djerasimović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙