FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća: Ranjavanje talijanske novinarke "strašna nesreća"

WASHINGTON, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Talijanska novinarka GiulianaSgrena, koju su u petak ranili američki vojnici nakon oslobađanja izzatočeništva u Iraku, žrtva je "strašne nesreće" o kojoj će seprovesti "temeljita istraga", kazao je u nedjelju dužnosnik Bijelekuće.
WASHINGTON, 6. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Talijanska novinarka Giuliana Sgrena, koju su u petak ranili američki vojnici nakon oslobađanja iz zatočeništva u Iraku, žrtva je "strašne nesreće" o kojoj će se provesti "temeljita istraga", kazao je u nedjelju dužnosnik Bijele kuće.

"Riječ je o strašnoj nesreći, zbog koje je predsjednik Bush osobno nazvao premijera Silvija Berlusconija kako bi mu izrazio sućut i obećao da će se provesti potpuna istraga radi utvrđivanja činjenica", rekao je za CNN predstojnik ureda Bijele kuće za odnose s javnošću Dan Bartlett.

"U borbenoj zoni, napose na toj cesti koja vodi prema zračnoj luci, gdje su se dogodili mnogi napadi automobilom bombom, odluke treba donositi u desetini sekunde i jako je važno poznavati činjenice prije nego se donese sud", dodao je.

Bartlett je rekao da i "sam predsjednik Bush želi imati potpuno izvješće" o okolnostima događaja i "nedvojbeno želi podijeliti informacije" s talijanskim premijerom.

U nedjelju je talijanska novinarka dala naslutiti da je ona osobno mogla biti meta napada američkih vojnika jer su se Sjedinjene Države protivile pregovaranju s otmičarima i dovela u sumnju izjave američke vojske prema kojima je na automobil pucano jer je prebrzo vozio i nije se zaustavio na upozorenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙