FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobuna u argentinskom zatvoru završena oslobađanjem taoca

BUENOS AIRES, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Petorica zatvorenika itrojica zatvorskih čuvara ubijena su u drugom po veličini argentinskomzatvoru u jednodnevnoj pobuni zatvorenika koja je u petak završenaoslobađanjem svih taoca.
BUENOS AIRES, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Petorica zatvorenika i trojica zatvorskih čuvara ubijena su u drugom po veličini argentinskom zatvoru u jednodnevnoj pobuni zatvorenika koja je u petak završena oslobađanjem svih taoca.

Zatvorenici su pobunu započeli u četvrtak poslijepodne za vrijeme posjeta obitelji zatvorenika, a kao razlog naveli su teške uvjete života u prenatrpanom zatvoru u Cordobi.

Pobunjeni zatvorenici cijelu su noć držali oko 70 taoca, prijeteći ubojstvom nekih od njih. No, u petak su počeli postupno puštati taoce od kojih su gotovo polovina bili članovi obitelji zatvorenika, dok su ostali zatočenici bili zatvorski čuvari i službenici.

Lokalna policija je objavila da su u pobuni ubijena petorica zatvorenika i trojica čuvara, dok je oko 30 ljudi ozlijeđeno.

Argentinci su razvoj drame mogli gledati uživo putem televizije koja je prikazala i zlostavljanje polugolog čuvara na krovu zatvora.

Gradonačelnik Cordobe Luis Juez izjavio je da se zatvor "raspada" i da su zatvorenici živjeli u neljudskim uvjetima.

U Argentini je od 1986. bilo više od 260 zatvorskih pobuna, no od 2000. one su sve rjeđe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙