FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šijiti tvrde da će uskoro postići dogovor s Kurdima

BAGDAD, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Šijitska i kurdska skupina kojeprevladavaju u izabranoj iračkoj skupštini sve su bliže sporazumu oformiranju izvršne vlasti i žele za tjedan dana sazvati skupštinu,izjavili su u subotu čelnici većinske šijitske skupine.
BAGDAD, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Šijitska i kurdska skupina koje prevladavaju u izabranoj iračkoj skupštini sve su bliže sporazumu o formiranju izvršne vlasti i žele za tjedan dana sazvati skupštinu, izjavili su u subotu čelnici većinske šijitske skupine.

Vođa Vrhovnog vijeća islamske revolucije u Iraku (CSRII), nositelj liste Iračkog ujedinjenog saveza (AUI, šijitski, većinski) Abdelaziz Hakim sastao se u subotu s dvojicom kurdskih pregovarača, izjavio je za AFP čelnik CSRII-ja za politička pitanja Rida Jawad.

"Danas se Abdelaziz Hakim sastao s dr. Barhamom Salehom i Rojom Shawisom", dopredsjednikom, odnosno privremenim dopredsjednikom vlade koji su članovi kurdskog povjerenstva za pregovaranje s AUI-om, kazao je Jawad. "Ti su razgovori dio pregovora koji su u tijeku", dodao je.

Politički savjetnik vođe islamističke stranke Dawa Ibrahim Jaafari, kandidat šijitske liste za dužnost premijera, također je istaknuo da se dogovor nazire.

I član političkog tijela CSRII-ja Saad Jawad kazao je da je ostvaren napredak, ali je dodao da neće biti nikakvog priopćenja dok se ne zaključi opći sporazum koji prethodi sazivanju skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙