FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pentagon potvrđuje "seksualnu taktiku" u Guantanamu- WP

WASHINGTON,10. veljače 2005.(Hina) - Istraga američkog Ministarstvaobrane i novi dokumenti pokazali su da su žene koje su ispitivalezatočenike u američkoj mornaričkoj bazi Guantanamo na Kubi koristile"seksualnu taktiku" kako bi iz njih izvukle informacije, piše učetvrtak list The Washington Post (WP).
WASHINGTON,10. veljače 2005.(Hina) - Istraga američkog Ministarstva obrane i novi dokumenti pokazali su da su žene koje su ispitivale zatočenike u američkoj mornaričkoj bazi Guantanamo na Kubi koristile "seksualnu taktiku" kako bi iz njih izvukle informacije, piše u četvrtak list The Washington Post (WP).

Najmanje osam zatočenika izjavilo je prema dokumentima da su žene istražitelji redovito kršile muslimanske tabue oko seksa i kontakta sa ženama, trljajući svoja tijela o tijela tih muškaraca, noseći oskudnu odjeću, praveći izravne seksualne opaske i provokativno ih dodirujući, kaže list.

Pentagonova istraga diljem svijeta o uvjetima zatočenja u američkim zatvorima i popstupaka u istrazi još nije objavljena, ali je visoki dužnosnik Ministarstva obrane upoznat s izvješćem rekao listu da istraga uglavnom potvrđuje navode zatočenika, piše WP.

Istraga je primjerice potvrdila jedan slučaj u kojem je istražiteljica skinula gornji dio uniforme i paradirala u tijesnoj majici kako bi zatočenika dovela u neugodnu situaciju kao i druge slučajeve u kojima su ispitivačice sugestivno dodirivale zatočenike, rekao je listu dužnosnik Pentagona koji je želio ostati neimenovan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙