FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović i Bišćević primili Ralpha Franka

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Jačanje suradnje Sjedinjenih Država iHrvatske, međunarodni odnosi i potpora Washingtona Hrvatskoj ueuroatlantskim težnjama bile su teme razgovora ministrice vanjskihposlova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović i državnogatajnika Hide Biščevića s američkim veleposlanikom Ralphom Frankom.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Jačanje suradnje Sjedinjenih Država i Hrvatske, međunarodni odnosi i potpora Washingtona Hrvatskoj u euroatlantskim težnjama bile su teme razgovora ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović i državnoga tajnika Hide Biščevića s američkim veleposlanikom Ralphom Frankom.

Veleposlanik Frank je izrazio zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dviju zemalja te prenio punu potporu SAD-a ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO, stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Američki diplomat upoznat je s konkretnim akcijama i mjerama koje Zagreb poduzima u sklopu pune suradnje s haškim tribunalom u rješavanju slučaja haškog optuženika, odbjeglog generala Ante Gotovine, dodaje se.

Zagreb želi i dalje aktivno pomagati u borbi protiv međunarodnog terorizma kroz sudjelovanje u važnijim multilateralnim instrumentima kakva je inicijativa Proliferation Security Initiative, rekao je Biščević.

Na temu Iraka hrvatski su dužnosnici ponovili da pozdravljaju nedavno održavanje prvih slobodnih izbora u Iraku i opetovali su spremnost uputiti policijske instruktore u međunarodni centar za obuku u Jordanu gdje će se obučavati irački policajci.

U razgovoru su spomenute i druge aktivnosti kojima RH nastoji podupirati mirovni proces na Bliskom istoku, piše u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙