FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: Pavčevićevo tijelo u nedjelju u Novoj Gradiški

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Tijelo hrvatskog vozača IvanaPavčevića, ubijenog u napadu na kamionski konvoj u Iraku 7. veljače,
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Tijelo hrvatskog vozača Ivana Pavčevića, ubijenog u napadu na kamionski konvoj u Iraku 7. veljače,

bit će u nedjelju prebačeno iz Kuvajta u Frankfurt, izjavio je u petak za Hinu načelnik odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Tijelo ubijenog hrvatskog vozača "kreće sutra (subota) iz Kuvajta u 23 sata po našem vremenu redovitom linijom Lufthanse, i u Frankfurt stiže u nedjelju u 6 sati ujutro", rekao je Ljubičić.

Bilo je predviđeno da posmrtni ostaci hrvatskog vozača u Frankfurt budu dopremljeni još u utorak ili srijedu, ali je potom došlo do teškoća, pa su posljednje vijesti govorile da će savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Kairu Katja Miličić otputovati u Kuvajt, organizirati preuzimanje tijela od američkih snaga i organizirati prijevoz komercijalnim letom.

"Katja Miličić nije ipak trebala putovati, jer smo u četvrtak sve dogovorili s Amerikancima", rekao je Ljubičić, posebno istaknuvši vrlo kooperativnu ulogu i veliki angažman osoblja američkog veleposlanstva u Kuvajtu, ali i onog u Zagrebu.

U Frankfurtu će tijelo poginulog Pavčevića dočekati konzul generalnog konzulata RH u tom gradu Siniša Pervan, kako bi obavio nužne formalnosti oko sprovodnice i pružio svu potrebnu pomoć pogrebniku Liviju Benjiku iz Novog Marofa, koji će preuzeti tijelo, rekao je Ljubičić.

"Ako sve bude u redu, za očekivati je da tijelo Ivana Pavčevića kasnije u nedjelju bude u Novoj Gradiški", rekao je Ljubićić, rekavši da je obitelj poginulog vozača upoznata s time, kao i sa svime što se dosad događalo.

Ivan Pavčević (54) iz Nove Gradiške ubijen je u napadu iračkih pobunjenika na kamionski konvoj kod Tikrita 7. veljače. Njegova pogibija službeno je potvrđena u subotu.

Riječ je o drugoj hrvatskoj žrtvi među vozačima kamiona u Iraku. Vozač Dalibor Burazović ubijen je kod Mosula 23. listopada prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙