FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži strože kažnjavanje napadača na policajce

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa VesnaŠkare-Ožbolt sastala se danas s predsjednikom Sindikata policijeHrvatske Dubravkom Jagićem koji je zbog sve češćih napada na policajcezatražio strože kazne za napadače, izvijestilo je Ministarstvopravosuđa.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt sastala se danas s predsjednikom Sindikata policije Hrvatske Dubravkom Jagićem koji je zbog sve češćih napada na policajce zatražio strože kazne za napadače, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.

Jagić smatra nedopustivim da se napad na policijske službenike progoni kao prekršajno djelo za koje se izriče jednaka novčana kazna kao za nevezivanje vozača motornih vozila sigurnosnim pojasom, stoji u priopćenju Ministarstva.

Ministrica je izrazila spremnost da se zakonskim poboljšanjima, ali i odgovarajućom provedbom sadašnjih zakona razmotre sve mogućnosti kako bi se zaštitilo policijske službenike. Istaknula je da se napad na policijske službenike i po sadašnjem zakonu kažnjava zatvorskom kaznom od tri do pet godina te da je problem što se takvi napadi pogrješno procesuiraju kao prekršajna, a ne kao kažnjiva djela, stoji u priopćenju.

Ministarstvo najavljuje da će Radna skupina za izmjenu Kaznenog zakona (KZ) na idućem sastanku 14. ožujka razmotriti mogućnost da se napad na policajca isključivo sankcionira kao kažnjivo djelo.

U Ministarstvu kažu da će se KZ mijenjati tako da se pooštri donja granica propisanih kazna za pojedina kažnjiva djela kako bi se u praksi izricale strože kazne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙